Szép sikerek a Nagy Jusztina emlékére meghirdetett rajzversenyen!

 

A sülysápi Estikék Idősek Otthona alapítvány Nagy Jusztina emlékére rajzversenyt hirdetett, melynek témája az idősek és a gyermekek kapcsolata. A versenyre óvodás és alsó tagozatos tanulók nevezhettek. Iskolánk tanulói is örömmel kapcsolódtak be a munkába.

A díjkiosztóra a sülysápi művelődési házban került sor. Megcsodáltuk a kiállított alkotásokat, majd a szervezők köszöntőjét követően, elkezdődött a korosztályonkénti értékelés, melynek végeredményeként a következő díjazottaknak tapsolhattunk.

 
 

 

Gratulálunk a nyerteseknek.

Köszönjük a felkészítők és a szervezők munkáját. Bízunk benne, hogy jövőre is sor kerül a rendezvényre!

                                                                                                                                                             Mészáros Istvánné

Zenés énekóra a Magyar Állami Operaház Művészeivel!

 

November 12-én az 5. órában a felső tagozatos iskolánk tornacsarnokában láthattuk vendégül azt a 6 művészt (Foszkolosz Péter - 1. hegedűs, Molnár Dávid – 1. hegedűs, Molnár Sándor – 2. hegedűs, Sörös Jenő – brácsás, Pólus László – csellós, Nyári László – nagybőgős), akik a budapesti Magyar Állami Operaházban napról-napra, estéről estére felejthetelen zenei élménnyel gazdagítják a vájtfülű hallgatóságot.  A mintegy 60 perces előadás során  - melynek bevezetéseként Nyáriné Varga Dóra, iskolánk művészeti tagozatának vezetője mondott néhány gondolatot-  felső tagozatos diákjaink a következő klasszikus művekből kaphattak ízelítőt:

 

Matematika háziverseny létszámcsúccsal

 

A Természettudományi munkaközösség szervezésében november 9-én került lebonyolításra az 5. 6. 7. és 8. évfolyam tanulói számára meghirdetett matematika háziverseny. A több éves hagyománnyal rendelkező tanulmányi versenyre rekord létszámú résztvevő (52 diák) érkezett, akiknek  Törökné Ofella Katalin igazgató asszony ünnepélyes megnyitó beszédét követően 45 perc állt rendelkezésre, a feladatlapok megoldására. A versenyen a munkaközösség és a Diákönkormányzat körültekintő szervezésének köszönhetően ideális körülmények között (frissítésként gondolkodást serkentő csoki, majd tea, apró sütemény) mutathatták meg képességeiket diákjaink.

 

A versenyen az alábbi helyezések születtek:


 

Taekwondo bemutató volt iskolánkban!

 

November 8-án iskolánka látogatott a tápiósági Tornádó Harcművészeti Egyesület több tagja, köztük a 2 danos mester, az egyesület vezetője Vágó Ferenc. A látogatás alkalmával egy bemutató edzés keretében tanulóink betekinthettek a sportág mozgásanyagába, mely során formagyakorlatot, küzdelmet, töréstechnikákat és eséseket mutattak be a kiváló sportolók.

 

A taekwondo nem verekedésre neveli tanulóit, hanem éppen az a célja a küzdőtechnikák átadásával, hogy fejlessze önbizalmukat, kitartásukat, akaraterejüket. Önfegyelemre, saját magukkal és másokkal szembeni tiszteletre, felelősségérzetre nevel. Többek között megtanulják kontrollálni mozgásukat, indulataikat, továbbá elviselni a siker és a kudarc élményét.

A Tornádó Harcművészeti Sportegyesület 1993.03.02-óta működik Tápióságon, Vágó Ferenc ( Taekwondo 2. Dan, Hapkido 1. Dan ) vezetésével.Kezdetben a Tápiósági Önkormányzati Sportkör WTF Taekwondo Szakosztályaként, majd 2007-től önálló sportegyesületként, a Magyar Taekwondo Szövetség irányítása alatt működik, valamint tagja a Magyar Do-Am Hapkido Szövetségnek. Az egyesület töretlen fejlődésére jellemző, hogy jelenleg is ötven bejegyzett sportolója van, amelyek közül többen Fekete öv 1. Dan fokozattal rendelkeznek, valamint néhányan tagjai a Magyar Taekwondo Válogatottnak is. Az elmúlt tizennyolc évben több mint száz országos bajnoki címet, számos nemzetközi bajnoki címet és több száz dobogós helyezést szereztek az egyesület tagjai, a különböző országos bajnokságokon, diákolimpiákon, nemzetközi versenyeken.

Az egyesület várja a sportág alapjait megismerni szándékozó diákjainkat edzéseire, melyre novembertől már iskolánk tornacsarnokában heti kétfoglalkozás keretén belül alkalom nyílik.