1. Tápiómenti Maraton

 

Június 2-án a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány első alkalommal rendezte a 9 települést érintő Tápiómenti Maraton elnevezésű eseményét, mely a Tápió-vidék egyik legszebb vidékét, a  Gödöllői-dombság délnyugati részének szépségeit kínálta  a versenyzőknek, kísérőknek.  A Sülysápról rajtoló eseményen az egyéni futóknak és a csapatversenyben résztvevőknek összesen 44km-t kellett teljesíteni, míg a Helyőrségi Klub előtt felállított célig eljutottak. A rendezvény különlegessége, hogy az összesen 503m szintkülönbség átmenetet képez a terepfutás és az országúti futóverseny között.

Az egyéni teljesítők mellett a versenyen 2 és 4 fős váltók valamint un. bicogó váltók (4 és 8 fős) is rajthoz álltak. A bicogó váltó a futást és a kerékpározást ötvözi, 1 ember fut, a csapattársai kerékpáron kísérik. Váltani tetszőleges időpontban bármikor lehetséges.

A verseny 8 fős leány bicogó váltó kategóriájában iskolánkat képviselték Mészáros Liliána, Vidák Krisztina, Szigeti Ágota, Paksi Krisztina, Pap Renáta. Hozzájuk csatlakozott az iskolánk két egykori diákja Germányi Martina és Pintér Rita.  A csapat a tápiószentmártoni Kozma Dzseniferrel kiegészülve 3:28:40 óra alatt sikeresen teljesítette a távot.

  

 

8. A osztályos tanulónk Bartucz Martin 12,55km-es szakaszt futott le, így Palotai Zoltán volt diákunkkal 4:02:35 órás idővel ért célba. Kiss János és Balla Csaba is bele kóstolhatott a bicogó műfajba, hiszen tápióbicskei diákokkal 8 fős kategóriában álltak rajthoz és 3:42:40 órás időt mentek.