Taekwondo bemutató volt iskolánkban!

 

November 8-án iskolánka látogatott a tápiósági Tornádó Harcművészeti Egyesület több tagja, köztük a 2 danos mester, az egyesület vezetője Vágó Ferenc. A látogatás alkalmával egy bemutató edzés keretében tanulóink betekinthettek a sportág mozgásanyagába, mely során formagyakorlatot, küzdelmet, töréstechnikákat és eséseket mutattak be a kiváló sportolók.

 

A taekwondo nem verekedésre neveli tanulóit, hanem éppen az a célja a küzdőtechnikák átadásával, hogy fejlessze önbizalmukat, kitartásukat, akaraterejüket. Önfegyelemre, saját magukkal és másokkal szembeni tiszteletre, felelősségérzetre nevel. Többek között megtanulják kontrollálni mozgásukat, indulataikat, továbbá elviselni a siker és a kudarc élményét.

A Tornádó Harcművészeti Sportegyesület 1993.03.02-óta működik Tápióságon, Vágó Ferenc ( Taekwondo 2. Dan, Hapkido 1. Dan ) vezetésével.Kezdetben a Tápiósági Önkormányzati Sportkör WTF Taekwondo Szakosztályaként, majd 2007-től önálló sportegyesületként, a Magyar Taekwondo Szövetség irányítása alatt működik, valamint tagja a Magyar Do-Am Hapkido Szövetségnek. Az egyesület töretlen fejlődésére jellemző, hogy jelenleg is ötven bejegyzett sportolója van, amelyek közül többen Fekete öv 1. Dan fokozattal rendelkeznek, valamint néhányan tagjai a Magyar Taekwondo Válogatottnak is. Az elmúlt tizennyolc évben több mint száz országos bajnoki címet, számos nemzetközi bajnoki címet és több száz dobogós helyezést szereztek az egyesület tagjai, a különböző országos bajnokságokon, diákolimpiákon, nemzetközi versenyeken.

Az egyesület várja a sportág alapjait megismerni szándékozó diákjainkat edzéseire, melyre novembertől már iskolánk tornacsarnokában heti kétfoglalkozás keretén belül alkalom nyílik.