SIKERES   PAPÍRGYŰJTÉS  !

Október 27-e,szombat reggel , munkanap. A  DÖK(diákönkormányzat) papírgyűjtési akciót hirdetett erre a napra. A konténerek megérkeztek, mázsák, emberek a helyükön voltak. Vártunk. Az előgyűjtést Farkas tanár úr már előző nap elkezdte, mert tartottunk attól hogy elromlik az idő. Hát  bejött:  szemerkélt  az eső, igazi őszi hangulat lett, kicsit féltünk is hogy vajon mi lesz ebből??  De aztán  megnyugodhattunk mert beindult a munka, az általános iskola alsó és felső tagozatának udvarán nagy lett a sürgés forgás.

Érkeztek az autók, utánfutók , egyik a másik után és szorgalmasan hozták a papírt. Hozták a gyerekek is talicskával, biciklivel, kiskocsival, kézben, ki mivel tudta. Rengeteg csillogó szempár,sok lelkes szülő és gyerek, alig bírtuk szusszal a mérést, pakolást. Ilyet már rég láttunk és hihetetlenül  jó érzés volt, hogy össze tudtunk fogni  a jó cél érdekében, nincs veszekedés, nincs vita, mindenki teszi a dolgát. Azok a gyerekek akikkel sok esetben magatartási problémák adódtak évközben, most Ők a legügyesebbek, alig lehet beküldeni őket a folyosóra, eresz alá  sem akar behúzódni senki, hiába esik az eső, megisznak egy forró teát, tejet és visszamennek dolgozni. Tapossák a konténert piszkosul. Van aki reggel héttől   délig egy huzamba pakolt. És volt olyan szülő aki többször fordult és nem túlzás: több tonna papírt hozott be egymaga.

 A GYŰJTÉS EREDMÉNYE: alsó tagozatban 3 konténerben  200 mázsa papír, felső tagozatban 2 konténerben 117 mázsa papír gyűlt össze(hogy ebből mennyi az esővíz azt nem tudjuk…).

Hogy  mennyi lesz a bevételünk azt pontosan még nem lehet megmondani, az aktuális árfolyam határozza meg, de jó gazdaként,igyekeztünk a legjobb  ajánlatot kiválasztani.

A  befolyt összeg két részre lesz osztva:

·         felét az azt összegyűjtő  osztály kapja, ahol az osztályfőnökkel megbeszélve a gyerek kapja meg személyesen, vagy osztálypénzbe kerül és kirándulásra  vagy más célra fordítják majd.

·         felét a DÖK kapja, ebből támogatja majd (ahogyan eddig is) gyereknapot, egészségnevelési napot,versenyeket, diákszállítást, jutalmakat és sok mást, amire egyébként nem lenne keretünk.

A verseny győztese meglepetés lesz,  ezért itt nem fogjuk rangsorolni az  osztályokat.

Mindez nem jöhetett volna létre nélkülük, ezért szeretnénk mindenkinek megköszönni,  aki nekünk adta, vagy beküldte a papírt.

Hálásak vagyunk és  köszönet illeti meg a szülőket,nagyszülőket, akik időt, energiát nem kímélve behozták a rengeteg papírt.

Köszönjük diákjainknak, akik nem otthon ücsörögtek a számítógép vagy TV előtt,  hanem bejöttek és  példásan kivették részüket a munkából.

Köszönjük a tanár kollégák lelkes hozzáállását, munkáját, valamint a polgármesteri hivatalból  érkező segítőknek a munkáját.

Emberek, nem ragozom tovább, csudába a hivatalos szöveggel,mindnyájan királyok voltatok, egyben  volt az egész, jól éreztük magunkat és  eredményes volt a munkánk. Van mire büszkék legyünk.

Tisztelettel és köszönettel : a DÖK.