Bolyai  matematika  csapatverseny

Megyei 3. helyet szerzett csapatunk!

 

Létezik egy rangos, határokon átnyúló matematika csapatverseny. A két híres magyar matematikusról , Bolyai matematika csapatversenynek nevezik. A csapatok négy tagból állnak, és nem csak matematikából kell ügyesek lenniük, hanem az összedolgozásban is nagyon jónak kell lenni. Az általános iskolánk tanulói minden évben Gödöllőn képviselik községünket ezen a versenyen , a kollégák lelkiismeretes tehetséggondozása mellett a tehetséges és szorgalmas diákjaink a megyei fordulón általában középmezőnyben végeznek, ami nagyon szép eredménynek számít, tekintve hogy Gödöllő, Dunakeszi,Abony,Vác Csömör az ellenfeleink.

Idén  is voltunk,október 12-én a megyei fordulón  és nagy örömünkre  a nyolcadikosok csapata annyira jól szerepelt ,hogy maguk mögé utasítva sok-sok városi iskolát a dobogóra állhatott és a megyei 3. helyen végzett.

A csapat tagjai: Almási Nikoletta,Garai Renáta,Kovács Nóra,Lawrence Ella. Az ünnepélyes díjkiosztó a budapesti Szent István Gimnáziumban volt, csütörtök délután .Gratulálunk a sikerükhöz, és köszönjük hogy községünk és általános iskolánk hírnevét öregbítik.

A tehetségeket fel kell fedezni,bíztatni, motiválni, gondozni,segíteni kell és kérem higgyék el ebben az összezavarodott értékrendű világban ez nem is olyan egyszerű  dolog,de ha a család, a közösség,iskola támogatását és példamutatását érzik , sikerülhet. Én abban hiszek hogy mindenki jó valamiben, ha ezt felismerjük és fejlesztjük abból  a gyerekből sikeres és elégedett felnőtt lesz, hasznos tagja a társadalomnak. Végül is ez a lényeg.

Almási János,Öveges  díjas fizikatanár.