A tanévkezdés óta történt…!

Ünnepek, megemlékezések

A tanév kezdését követően szeptember 21-én iskolánk névadójának Gróf Széchenyi Istvánnak, a reformkor nagy alakjának születésének 221. évfordulóját ünnepeltük, ahol többek között névadónk emléktáblájának koszorúzására is sor került. Az ünnepség keretén belül 6. évfolyamos tanulóink röviden ismertették Széchenyi munkásságát, tevékenységének történelmi jelentőségét.

Október 6-án az Aradi tizenhármak kivégzésének napján az 1848-49-es szabadságharcról, és az Aradon 1849 október 6-án kivégzett 13 hős honvédtisztről emlékeztünk meg. A 6. évfolyam és az énekkar előadásában betekintést kaphattunk a kor politikai viszonyaiban, a kivégzés napjának részleteibe, körülményeibe.

Október 19-én az 1956-os forradalomra az 50-es években kialakult szovjetizált kommunista diktatúrából való kiútkeresés csúcspontján kirobbanó, szabadságvágyal átitatott harcokra emlékeztünk.  A diktatúra árnyoldalait, a kor társadalmi elgedetlenségét és a forradalom jelentőségét 8. évfolyamos diákjaink műsorában hallhattuk, melyet  az október 23-i községi megemlékezésen is bemutattak.