SIKERES   PAPÍRGYŰJTÉS  !

Október 27-e,szombat reggel , munkanap. A  DÖK(diákönkormányzat) papírgyűjtési akciót hirdetett erre a napra. A konténerek megérkeztek, mázsák, emberek a helyükön voltak. Vártunk. Az előgyűjtést Farkas tanár úr már előző nap elkezdte, mert tartottunk attól hogy elromlik az idő. Hát  bejött:  szemerkélt  az eső, igazi őszi hangulat lett, kicsit féltünk is hogy vajon mi lesz ebből??  De aztán  megnyugodhattunk mert beindult a munka, az általános iskola alsó és felső tagozatának udvarán nagy lett a sürgés forgás.

Bővebben...

Gróf Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

 meghirdeti az felső tagozat számára a népszerű

 MATEMATIKA HÁZIVERSENYT.

 

                                                                                    

A verseny szervezője és felelőse a természettudományi munkaközösség,röviden TTMK. Ez pedig a logónk:


      

 

 

IDŐPONTJA:2012. november 9, péntek 1300 órakor. Akinek lenne hatodik órája, helyette jöhet a versenyre.

 

HELYSZÍNE:Általános Iskola felső tagozat,Petőfi Sándor u.1

Nevezési díj nincs, jelentkezni a szaktanároknál lehet.

 

IDŐTARTAMA:45 perc

 

A versenyhez számológépet,vonalzót,körzőt,ceruzát,tollat hozhatsz

magaddal.

 

Minden résztvevőnek jár az  elismerést és a csoki,a legjobbak pedig oklevelet,könyvjutalmat kapnak .

 

EREDMÉNYHÍRDETÉS: kb 1500 órakor, addig zene, szendvics tea mellett a rajz terembe várhatsz.

 

 

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT NAGY SZERETETTEL VÁRUNK! J

 

 
   

 

Bolyai  matematika  csapatverseny

Megyei 3. helyet szerzett csapatunk!

 

Létezik egy rangos, határokon átnyúló matematika csapatverseny. A két híres magyar matematikusról , Bolyai matematika csapatversenynek nevezik. A csapatok négy tagból állnak, és nem csak matematikából kell ügyesek lenniük, hanem az összedolgozásban is nagyon jónak kell lenni. Az általános iskolánk tanulói minden évben Gödöllőn képviselik községünket ezen a versenyen , a kollégák lelkiismeretes tehetséggondozása mellett a tehetséges és szorgalmas diákjaink a megyei fordulón általában középmezőnyben végeznek, ami nagyon szép eredménynek számít, tekintve hogy Gödöllő, Dunakeszi,Abony,Vác Csömör az ellenfeleink.

Idén  is voltunk,október 12-én a megyei fordulón  és nagy örömünkre  a nyolcadikosok csapata annyira jól szerepelt ,hogy maguk mögé utasítva sok-sok városi iskolát a dobogóra állhatott és a megyei 3. helyen végzett.

A csapat tagjai: Almási Nikoletta,Garai Renáta,Kovács Nóra,Lawrence Ella. Az ünnepélyes díjkiosztó a budapesti Szent István Gimnáziumban volt, csütörtök délután .Gratulálunk a sikerükhöz, és köszönjük hogy községünk és általános iskolánk hírnevét öregbítik.

A tehetségeket fel kell fedezni,bíztatni, motiválni, gondozni,segíteni kell és kérem higgyék el ebben az összezavarodott értékrendű világban ez nem is olyan egyszerű  dolog,de ha a család, a közösség,iskola támogatását és példamutatását érzik , sikerülhet. Én abban hiszek hogy mindenki jó valamiben, ha ezt felismerjük és fejlesztjük abból  a gyerekből sikeres és elégedett felnőtt lesz, hasznos tagja a társadalomnak. Végül is ez a lényeg.

Almási János,Öveges  díjas fizikatanár.

A tanévkezdés óta történt…!

Ünnepek, megemlékezések

A tanév kezdését követően szeptember 21-én iskolánk névadójának Gróf Széchenyi Istvánnak, a reformkor nagy alakjának születésének 221. évfordulóját ünnepeltük, ahol többek között névadónk emléktáblájának koszorúzására is sor került. Az ünnepség keretén belül 6. évfolyamos tanulóink röviden ismertették Széchenyi munkásságát, tevékenységének történelmi jelentőségét.

Október 6-án az Aradi tizenhármak kivégzésének napján az 1848-49-es szabadságharcról, és az Aradon 1849 október 6-án kivégzett 13 hős honvédtisztről emlékeztünk meg. A 6. évfolyam és az énekkar előadásában betekintést kaphattunk a kor politikai viszonyaiban, a kivégzés napjának részleteibe, körülményeibe.